KOSSUTH LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA

ÖKOISKOLA

tanevnyito_2011_jav..jpg


Színes lufikkal indult útjára az új tanév

 

Színes léggömbök szálltak a magasba a Kossuth Lajos Általános Iskola tanévnyitóján, jelezve egy új, sokszínű és izgalmas időszak kezdetét.


A megújulás, a fejlődés állandó kísérője az eredményes nevelő-oktató munkának. Szerencsére az ilyen irányú pozitív változások iskolánkat sem kerülték el. A nyári időszakban megtörtént alsós épületünk teljes külső felújítása, melynek következtében egy – a gyerekek érzelmi világához jobban igazodó – színvonalas épületben kezdődhetett meg a tanítás a 2010/2011-es tanévben. A szépen felújított iskolaépület, a parkosított udvar, a hangulatosan berendezett osztálytermek mind-mind azt a célt szolgálják, hogy diákjaink kedvvel és szívesen tanuljanak intézményünkben. 


A külső mellett az idei tanévben jelentős tartalmi – szülőket és gyerekeket egyaránt érintő - változások is történtek az oktatás területén:

§         Újra visszatér az osztályozás alsó tagozatban (első osztály kivételével).

§         Ismét lehet – szükség esetén - évfolyamismétlésre vagy pótvizsgára küldeni 2. osztálytól alsós tanulókat szülői beleegyezés nélkül is.

§         Elkészült intézményük új Házirendje, mely az iskolai élet valamennyi területén segít az eligazodásban szülőknek, nevelőknek, diákoknak egyaránt.


Az idei tanévben 8 településről 154 diák tanul nálunk, közülük 17-en kezdték meg most tanulmányaikat iskolánkban. Elsőseink tanító nénije Gueth Gyuláné, Babi néni.

1._oszt..jpg

Szakmai kínálatunk hosszú évek tapasztalatán nyugszik. A 2010/2011. tanévben is biztosítjuk tanulóinknak a színvonalas kompetenciaalapú oktatást, a versenyekre való felkészítést, a fejlesztést az angol nyelv oktatását. A művészet iránt érdeklődők néptánc- és zongoraoktatásra jelentkezhetnek. Ingyenes foglalkozásokon készülhetnek 8. osztályos tanítványaink a német nyelvvizsgára és az ECDL vizsgára, illetve matematikából és magyarból a középiskolai tanulmányokra. Ügyes kezű diákjaink az újonnan induló kézműves szakkörön fejleszthetik tovább tudásukat. A mozgásigény kielégítésére az idén is lehetőség van a különböző sportköri foglalkozásokon, valamint az úszásórákon.  

Ökoiskolaként fokozottan ügyelünk környezetünk rendben tartására, a szelektív hulladékgyűjtésre, az energiatakarékosságra, az egészséges életmódra, a gyerekek környezettudatos szemléletének kialakítására. Mindebben támogató partnerünk az iskolai Diákönkormányzat is, mely az idei tanévre is változatos szabadidős programokat kínál a gyerekeknek.


Az iskola nevelőtestülete nevében sikeres tanévet kívánok valamennyi diákunknak.

                                                                                              Süle Erika

                                                                                               igazgató
tanevnyito_2011_1.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 7
Heti: 20
Havi: 346
Össz.: 176 917

Látogatottság növelés
Oldal: Tanévkezdés
KOSSUTH LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA - © 2008 - 2018 - kossuthsuli.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »