KOSSUTH LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA

ÖKOISKOLA


Mennyi szín és furcsaság és élet…

Ballagás 2012

„Szép kék az égbolt, a szél se fúj…”

Minden körülmény ideális volt június 15-én ahhoz, hogy ünnepeljünk. Nyolcadik osztályosaink ezen a napon köszöntek el az iskolától, egymástól, tanáraiktól és diáktársaiktól.

Nyolc év hosszú idő, rengeteg élmény, tapasztalat halmozódik fel az évek során, méltóképpen kell hát lezárni az általános iskolás diákéveket.

„Itt állunk szép ruhában…”

Bizony, megnőttek az egykori kisdiákok. Ahogy az ünneplő ruhában - öltöny és nyakkendő, fekete tűsarkú és nejlonharisnya – sorakoztak egymás mellett ballagási dalokat énekelve, óhatatlanul az jutott eszembe, hogy „mindannyiunk háta mögött felgyűlik az idő”, és gyorsan eljön az a pillanat, amikor nem tudjuk már olyan szorosan fogni gyermekeink kezét, csak bízhatunk abban, hogy elég útravalót kaptak és boldogulnak majd, ahogy kell…

„Nyolc éve már, amikor átléptem kapuját…”

Az iskola… Az óvoda után a második intézmény, ahol rengeteg időt tölt el a gyermek, fontos tehát, hogy amennyire lehet, jól érezze magát és gyarapodjon is. Hát, Kedves Ballagó Diákok, remélem, jó szívvel emlékeztek ránk, tanáraitokra, akiknek néha feladtátok a leckét… Tudjátok, nekünk se könnyű minden helyzetben a legjobbat dönteni, sőt, néha tévedünk is… . Egyet azonban bizton állíthatok: mindig a ti érdekeiteket tartottuk szem előtt, még ha ez nektek nem is volt esetenként nyilvánvaló.

„Várunk a csengőszóra, szóljon még utoljára…”

Pénteken, 15-én utoljára szólt nektek a Kossuth Lajos Általános Iskola csengője. Hivatalosan már nem tartoztok ehhez az intézményhez. Elindultatok tizenkilencen tizenkilenc úton, lesz majd köztük szépen, egyenletesen haladó és kiszámíthatatlanul kanyargó, nehéz ösvény is. Minden úton rengeteg tapasztalat vár majd rátok, szépet és emberpróbálót is megéltek majd. Mindenből tanulhat az ember…

Kedves Ballagók! Sikeres további diákéveket kívánunk nektek! Ne feledjétek soha, hogy a diákkor mennyi szín és furcsaság és élet, mennyi emlék és mennyi remény!

Horváth Anikó

ballagas_01.jpgballagas_02.jpgballagas_04.jpgballagas_05.jpgballalgas_05.jpgZongorahangverseny

Idén is színvonalas hangversenyt adtak zongorista növendékeink iskolánkban. A nézőtér - mint mindig - zsúfolásig megtelt, s a vendégek nagy tapssal jutalmazták tanítványaink zongorajátékát.

15 diák vett részt az idei tanévben a képzésben Gigler Jánosné, Bori néni irányításával.

hangverseny_01.jpghangverseny_02.jpghangverseny_03.jpghangverseny_04.jpghangverseny_05.jpg


Ünnepelt az iskola

Iskolatalálkozó 2012


Iskolánk jubileumi rendezvénysorozatának utolsó állomásaként május 19-én rendeztük meg iskolatalálkozónkat, ahova intézményünk egykori diákjait, nevelőit vártuk egy kis múltidézésre. A szikrázó napsütéses idő kicsalogatta az embereket a szabadba, sorra érkeztek meghívott vendégeink, tanítványaink, s hamarosan megtelt az iskolaudvar jókedvűen beszélgető hajdani iskolatársakkal. Nagy ölelések, elapadhatatlan beszédtémák, mint régen….

A találkozások szívet melengető pillanatait még emlékezetesebbé tette a múlt tiszteletére létrehozott emlékpark és emléktábla felavatása, megszentelése. Babits Mihály továbbgondolásra érdemes sorai után az egykori diákok birtokba vették az iskolát. Őszinte érdeklődéssel járták végig az iskolaépületeket, az osztálytermeket, felemlegetve a korábbi élményeket, megfigyelve a változásokat. A néhány évvel ezelőtt létrehozott Padlásmúzeum sokak tetszését megnyerte.

Fél 11 körül aztán felsorakoztak a részvevők az évfolyamukat jelölő táblák mögé a tornapályán, s kezdetét vette a „felnőtt gyereknap”. Az osztályfőnökök köszöntése után a régi diákok – korukat meghazudtoló ügyességgel – versengtek páros fociban, kötélugrásban, dekázásban, hullahopp-karikázásban. Az ügyesebbek gólyalábon billegtek vagy dárdát hajítottak. Egy biztos, senki sem unatkozott. Miközben a bográcsokban főtt a finom ebéd, néhányan az árnyas fák alatt beszélgettek, mások a Ki mit tud az 50 éves iskoláról című feladat kérdéseire keresték a választ, melyhez a szabadtéri kiállítás anyaga sok segítséget adott.

Az ebéd utáni eredményhirdetésen kiderült, hogy az első iskolatalálkozó legjobb osztálya címet a 2007-ben végzett osztály nyerte el. Az „Iskolabarát család” arany fokozatát Móricz Mária, Horváth Károlyné családja érdemelte ki, akik 11-en vettek részt az iskolatalálkozón.

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden résztvevőnek, hogy elfogadták meghívásunkat az első Iskolatalálkozóra, melyen az eddig végzett 50 osztály közül 38 osztály képviseltette magát. A regisztrációs adatok alapján a rendezvényen összesen 203-an vettek részt. A jól sikerült programok és a résztvevők lelkesedése alapján reméljük, hogy nem ez volt az utolsó Iskolatalálkozó.

 iskolatalalkozo06.jpg

További képek az Iskolatalálkozó menüpont alatt!
Jótékonysági gálaműsor

"Tükörkép"

“A világ egy hatalmas tükör. Visszatükrözi felénk azt, amik vagyunk. Ha kedvesek, ha barátságosak és ha segítőkészek vagyunk, akkor a világ kedvesnek, barátságosnak és segítőkésznek fog felénk bizonyulni.”

Ebben bíztunk mindannyian, amikor elhatároztuk, hogy egy kulturális – jótékonysági estet rendezünk itt, a Kossuth Lajos Általános Iskolában. Kulturális programot, hiszen amit diákjaink tudnak: a vers és az irodalom, az ének, a zene és a tánc mindaz, amit a kultúra számunkra jelent. Jótékonysági programot, hiszen szükségünk volt a segítségre, a támogatásra: miután betörtek iskolánkba március elején, mindannyian „kifosztva éreztük magunkat” nemcsak anyagilag, hanem valahogy „amúgy” is. Kellett a megerősítés.

Március 30-án öt órára az iskola tornatermébe invitáltuk mindazokat, akik szerintünk megérthették szándékainkat: szülők, régi és jelenlegi diákok, családtagok, utcabeliek, „barátok ás üzletfelek” tisztelték meg az estet jelenlétükkel. A fellépők - alsós és felsős diákok – változatos műsorszámokkal készültek: mindegyikük azt „adta”, amihez legjobban ért. Így közönségünk láthatott néptánc koreográfiát, ízelítőt kapott a modern táncok világából, részese lehetett a „versélménynek”, amit egyéni és csoportos előadások tettek lehetővé, megtapasztalhatta, hogy csengő gyermekhang még mindig mennyire tiszta - bár zajos és fülsüketítő a világ körülöttünk. Egyetlen dologra nem derült fény azóta sem: ki ette meg szegény Nyilas Misi cipőkenőcsét…

Jó volt látni az arcokat. Látszott: mindenki kapott valamit. Valaki élményt, ami segít színesebben látni a világot, valaki dicséretet, mert tényleg tehetséges, valaki bíztatást, hogy jó irányba halad, valaki

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 7
Heti: 18
Havi: 344
Össz.: 176 915

Látogatottság növelés
Oldal: A múlt hírei2011/12.
KOSSUTH LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA - © 2008 - 2018 - kossuthsuli.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »